top of page

Rian van den Boom

blz 2.jpeg

In 1996 studeerde ik af aan de Hoge School voor de Kunsten, afdeling Theater, te Arnhem. In de periode daarna heb ik eerst zelf in verschillende producties gespeeld en daarna jeugdtheater geregisseerd. Vanaf 2002 ben ik gestart met filmen. Ik had het geluk direct bij de omroep aan de slag te kunnen met de achtdelige televisieserie 'De Gebroeders van Es - Hokjesgeestigheden' die in 2003 bij de RVU op Nederland 3 werd uitgezonden. Mijn liefde voor filmen was geboren.

Na het filmen van de tweede satirische serie van Marco en Tommy van Es, eveneens uitgezonden bij de RVU, ontstond bij mij de drive om me niet alleen maar bezig te houden met 'hoe' iets op beeld moest komen, maar ook 'wat'. Ik wilde weer verhalen vertellen. Zo startte ik met het maken van documentaire's. Of het nu voor een landelijke omroep is, een opdrachtfilm of voor groep 8 van een basisschool, de kunst van het vertellen, van een verhaal zo vertolken dat een ander op een nieuwe manier naar de werkelijkheid kijkt, blijft mijn missie....

Contact

Bedankt voor de inzending!

06 10461165

Ik maak verhalen waarin de mens centraal staat. Op zoek naar zijn drijfveren en uniciteit.

Blijkt dat we daarin maar bar weinig verschillen van elkaar, maar er nog zoveel vertelt kan worden

wat te vaak ongezegd blijft....

'Kop dicht, voetballen'. De Volkskrant, Wim de Jong:
 'In elke aflevering staan een of twee spelers uit het elftal centraal. Van den Boom belicht hun rol in de groep, hun sociale achtergrond en de specifieke coaching die ze vereisen, maar nooit zó nadrukkelijk dat je thuis het gevoel krijgt naar een verfilmd hulpverleningsproject kijkt. Tegelijk is Van den Boom ook 'one of the boys', want ze is aanwezig bij alle ruzies in de kleedkamer en op het veld, en niemand van het team die zich daar ogenschijnlijk aan stoort. 'Het gezicht van de Valuwe' De Gelderlander: 'De manier waarop de karakters zich bloot geven, in het toneelstuk en voor de camera, wekt de nodige bewondering. Van den Boom illustreert hoe buren, de Valuwe en Cuijk elkaar door 'Weg van mijn wijk' (red.het theaterstuk) opnieuw leren kennen, met een diepgang die rillingen oproept.

bottom of page